Tips voor een gezond gebit

Men zegt wel eens wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht. Maar in grote mate geldt dit ook voor je tanden. Je tanden komen namelijk te zien tijdens het lachen of praten. Stel je maar eens voor dat je bezig ben met een presentatie, dan is het je aangeraden om goed te articuleren. Goed articuleren kan best wel moeilijk zijn als je tanden er niet gezond uitzien. Hieronder tref je nuttige tips die je zeker kunt gebruiken om je gebit gezond en sterk te houden.

Regelmatig poetsen

Regelmatig poetsen zorgt ervoor dat je tanden altijd wordt gereinigd. De kans op tandplak wordt hierdoor gereduceerd. Tandplak kan ervoor zorgen dat je tandvlees ontstoken raakt en zorgt ook voor gaten in je tanden. Dit komt omdat tandvlees uit bacteriën en producten van bacteriën. Deze bacteriën zijn heel erg schadelijk voor je tanden. Regelmatig poetsen kan dus een goede aanzet zijn. Regelmatig poetsen moet wel volgens een bepaalde structuur geschieden. Het is beter om nadat je hebt gegeten te poetsen. Hierdoor kun je de restjes die aan je tanden zijn geplakt, nadat je gegeten hebt, wegwerken.

Voeding nuttigen die gezond is voor je tanden

Voeding nuttigen die goed is voor je tanden is ook een aanrader. Je tanden krijgen hierdoor de juiste stoffen. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die je kunt nuttigen om daarin te voorzien. Vlees-, groente- en fruitsoorten kunnen gebruikt worden om stevige tanden te krijgen. Wil je ervoor zorgen dat je stevige tanden hebt? Dan moet je zeker ervoor zorgen dat verschillende fruit en groentesoorten voorkomen in je maaltijden. Let wel! Niet alle fruitsoorten bieden bescherming aan je tanden. Zure vruchten bijvoorbeeld moeten het best vermeden worden, omdat die ongezond zijn voor je tanden.

Regelmatig tanden laten schoonmaken

Los van regelmatig poetsen en gezonde voeding nuttigen, kun je ook ervoor zorgen dat je regelmatig de tandarts bezoekt om je tanden schoon te maken. De tandarts beschikt over de juiste machines om je tanden schoon te maken. Soms voorkomt regelmatig poetsen tandplak niet. Bij de tandarts wordt echter alles grondig schoongemaakt. Bij tandarts Mondain kun je terecht om de zorg van je tanden naar een hoger niveau te tillen. Je zult hierdoor geen last meer hebben van gaatjes die binnenlopen, omdat alles goed gecontroleerd wordt door tandarts Mondain. Laat je tanden regelmatig schoonmaken

Afspraak maken?

Contact opnemen